BMW готви нов голям SUV.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 23 юли 2007 | Преглеждания: 1137
През следващата година BMW ще покаже своя най-голям SUV модел.

Макар X3 и X5 да имат много добър успех на пазарите в цял свят, Баварската фирма е решила да удължи моделовия ред на SUV автомобилите, които произвежда с още един. 


Това ще бъде големият Х6. Когато за него се казва голям, това означава наистина голям. На височина новият модел няма да впечатлява и дори ще бъде малко по-нисък от X5. За сметка на това дължината на BMW X6 ще бъде наистина впечатляваща. 

Досега автомобила е бил „хващан" от папараци при някои тестове, но най-голямата загадка е неговата задна част, която винаги е била с тежка маскировка. 


На базата на известните за автомобила данни е направен компютърен образ на бъдещия голям SUV на BMW. Въпреки големината на автомобила, той ще предлага място само за четири пътници, без възможност за трети ред седалки. Това показва, че при този модел BMW залага на висок комфорт и лукс.

Последните тестове на автомобила преминават в Долината на смъртта в САЩ, като целта е да се провери охлаждането на двигателя, климатичната система на кабината и цялостното поведение на колата в екстремни условия и високи температури. 

Очаква се Х6 да получи най-силните мотори монтирани сега на Х5. Има информации, че на този автомобил ще се монтира и изцяло нов бензинов двигател с обем 4.8 литра, който ще има и турбо версия. Очаква се тук да се появи и новият би-турбодизелов двигател с обем 3 литра. Може да се вярва, че на пазара през идната година ще видим истинският конкурент на Porsche Cayenne Turbo.


Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook