Удовлетворение цари в отбора на BMW след квалификацията на "Нюрбургринг".
Публикувано от BMWPower-BG.net на 22 юли 2007 | Преглеждания: 1019

Пилотите от отбора на БМВ Заубер Ник Хайдфелд и Роберт Кубица ще стартират състезанието за Гран при на Европа от четвърта и пета позиция. Те успяха да реализират потенциала на своя болид F1.07 в една от най-интересните квалификационни сесии от началото на шампионата. Временният водач в класирането Люис Хамилтън катастрофира тежко 5:13 минути преди края на сесията. Хайдфелд бе на път да подобри времето на Алонсо, но и сегашният му резултат го удовлетворява.

"Това бе драматична квалификация. Почувствах се много добре, когато видях Люис да размахва ръката си. След като той отпадна, моята цел вече бе да потегля от четвърта позиция. Останах малко разочарован, когато видях, че разликата ми с третия бе едва една десета. За пореден път се наслаждавах на вътрешното си съревнование с Роберт. Нямаше да се съпротивя, ако бяха прекратили сесията, вместо просто да я отлагат. Първо защото бях трети по това време, а и второ защото щях да се върна вкъщи по-рано, за да видя детето си и да прегърна приятелката ми Патриша", коментира Хайдфелд.

Кубица успя да оформи успеха на германския производител, завършвайки пети в квалификацията. "Най-важното за нас бе Люис да е добре. Квалификацията премина нормално за мен и отбора. Смятам че ще бъдем още по-силни по време на състезанието. Ще бъде трудно да се борим с Ферари и Макларън, но темпото ни в серия от повече обиколка е добро и очаквам това да ни помогне. Да се надяваме, че утре няма да вали", допълни полякът.


Източник: formula1.bg

Последни теми
Facebook