Марио Тайсен: BMW няма конкуренция
Публикувано от BMWPower-BG.net на 21 юли 2007 | Преглеждания: 1222

С навлизането във втората част от Сезон 2007 на Световния Пистов Шампионат за Туристически Автомобили (WTCC), шефът на БМВ Моторспорт Марио Тайсен изрази удовлетворението си от убедителната преднина, която неговите пилоти отвориха пред преследвачите им във временното класиране. Аугусто Фарфус, Йорг Мюлер и Анди Прио водят комфортно пред четвъртия в класирането Никола Ларини с Шевролет, а при констуркторите разликата между БМВ и Сеат е 38 точки.

"Пет от последните десет състезания бяха спечелени от нашите пилоти. Фарфус, Мюлер и Прио водят убедително при пилотите, а и при конструкторите може да се похвалим със стабилна преднина, коментира Тайсен. - Всичко това затвърждава доминацията на нашия модел 320si в шампионата на туристическите автомобили. Дори новите правила не ни повлияха особено - нито промените в допълнителните килограми баласт, нито летящите стартове. Нашите пилоти отново имат привилегията да диктуват темпото по време на състезанията и през този сезон."

През тази година в календара присъстват три трасета, които се провеждат по улиците на известни градове. Надпреварите в По (Франция), Порто (Португалия) и Макао (Макао) белязаха едно ново начало във WTCC. Тайсен е много доволен от организацията на тези състезания, тъй като според специалиста те придават допълнителен блясък на целия шампионат. "Надпревари като тези в Порто например, придават този допълнителен блясък, който различава WTCC от всички други шампионати", смята той.

Въпреки убедителното начало на сезона през тази година, Тайсен обаче все още е на мнение, че ситуацията може да се промени и сметките на БМВ да се объркат. "Изградихме много добра основа през първите състезания, но все още има достатъчно много време до края и не трябва да се отпускаме. Сега трите ни отбора трябва да бъдат максимално концентрирани, за да не допускат грешки. Целта ни е да имаме поводи да празнуваме отново след второто състезание за Гран при на Макао, което е последното за тази година", завърши германският специалист.

Източник: sportal.bg

Последни теми
Facebook