BMW Серия 6: луксозна елегантност във върхова форма
Публикувано от auto-press.net на 21 декември 2016 | Преглеждания: 5166

BMW Серия 6: луксозна елегантност във върхова форма

Източник: www.bmw.bg

Новите опции на оборудването подчертават динамичния характер на моделите от висок клас BMW Серия 6 Купе, BMW Серия 6 Кабриолет и BMW Серия 6 Гран Купе – от години цифрата 6 е олицетворение на спортна радост от шофирането, ексклузивност и иновации

От пролетта на 2017 г. BMW Серия 6 ще предлага атрактивни новости в програмата за допълнително оборудване. Разработените ексклузивно за BMW Серия 6 Купе, BMW Серия 6 Кабриолет и BMW Серия 6 Гран Купе опции поставят ексклузивни акценти както в екстериора, така и в интериора, които значително подчертават спортния характер на трите модела от висок клас.

Изборът от лакови покрития за каросерията е допълнен с предлагания за пръв път вариант Sonic Speed Blue metallic. В комбинация с конфигурирания специфично за модела М спортен пакет BMW Серия 6 Купе, BMW Серия 6 Кабриолет и BMW Серия 6 Гран Купе освен това могат да бъдат оборудвани с нови 20-инчови М алуминиеви джанти в двуцветно изпълнение със специфичен за М дизайн и Runflat гуми с различен размер на предната и задната ос. Особено въодушевяващата атмосфера на спортен автомобил в интериора се осигурява от опционалните и предлагани в комбинация с М спортния пакет интериорни лайстни Carbon Fibre. Досега те се предлагаха само за трите варианта на мощния спортен автомобил BMW M6.



От 40 години: спортен дух, елегантност и иновации под знака на „6“

От 40 години комбинацията между динамика и лукс е тясно свързана с цифрата 6 в означението на модела. През 1976 г. дебютира BMW Серия 6 Купе от първо поколение, което привлича вниманието не само с елегантните си линии и спортното поведение на пътя, но и с напредничавите си иновации. Моделът с две врати е първият сериен автомобил в света, оборудван с система за проверка на контрола. Директният му наследник е въведен на пазара през 2003 г., a с премиерата на BMW Серия 6 Кабриолет през следващата година радостта от шофирането на луксозен спортен автомобил за пръв път може да бъде комбинирана с удоволствието от движението под открито небе. Актуалното поколение дори включва три индивидуални автомобилни характера за динамика, елегантност и ексклузивност във високия клас.

За BMW Серия 6 Купе (среден разход на гориво: 9.3 – 5.4 л/ 100 км; СО2 емисии: 217 – 143 г/ км), BMW Серия 6 Кабриолет (среден разход на гориво: 9.5 – 5.6 л/ 100 км; СО2 емисии: 221 – 149 г/ км) и BMW Серия 6 Гран Купе (среден разход на гориво: 9.4 – 5.5 л/ 100 км; СО2 емисии: 219 – 147 г/ км) се предлагат по един редови шестцилиндров двигател с 235 кВт/ 320 к.с., един V8 бензинов двигател с 330 кВт/ 450 к.с. и един редови шестцилиндров дизелов агрегат с 230 кВт/ 313 к.с. Всички двигатели серийно са комбинирани с 8-степенна трансмисия Steptronic Sport. Серийното оборудване на всички задвижвани от бензинов двигател модели включва спортна изпускателна система, с която равномерното разгръщане на мощността се съпровожда от особено характерен звук на двигателя. Като алтернатива на типичното за марката задно задвижване за всички варианти на BMW Серия 6 се предлага и интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Луксозното излъчване на BMW Серия 6 се подчертава от особено стилното оформление на интериора и богатото серийно оборудване. Водачът и пътникът до него седят на интегрални седалки с олекотена конструкция, оборудвани с подгряване и интегрирана система за предпазните колани, както и електрически регулировки включително функция „Памет“. Серийното оборудване на всички модели на BMW Серия 6 включва и кожена тапицерия Dakota, мултифункционален волан с електрически регулировки, навигационен пакет ConnectedDrive включително WLAN Hotspot и телефония с безжично зареждане, система от HiFi високоговорители, LED фарове и алармена инсталация.

За целенасочено индивидуализиране се предлагат линиите на оборудването Design Pure Experience и Design Pure Excellence. Старателно съгласуваните дизайнерски елементи за екстериора и интериора подчертават особено интензивно или спортния, или ексклузивния лукс на оборудваните с тези линии автомобили. Още по-прецизно ориентирано към личния стил оформление на моделите на BMW Серия 6 се осигурява от предлаганите опции на BMW Individual, които се отличават с ексклузивен дизайн, подбрани материали и най-високо качество на изработката. Оформено по мярка динамично излъчване със съответните оптимизации на външния вид, оформлението на интериора и динамичните характеристики се осигуряват от специфичното за модела изпълнение на М спортния пакет.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook