BMW M няма време за свой модел
Публикувано от на 13 декември 2016 | Преглеждания: 731

Баварците не искат вътрешна конкуренция на i8

М дивизията на BMW няма да прави самостоятелен модел, а причината за това е, че всички в BMW M са твърде заети с текущите си задачи. 

BMW M няма време за свой модел

„В момента нямаме планове за самостоятелен М модел, тъй като BMW M са много заети – заяви доктор Йън Робъртсън, директор продажби и маркетинг в BMW.  "Ако погледнете, ще видите, че М подразделението е свършило огромна работа в последните години за развитието на моделите на BMW.” 

 

Робъртсън обърна внимание на компонентите M Performance, които на практика могат да се поръчват като тунинг аксесоари за всеки модел в гамата на BMW. Всичко, разработено под бранда M Performance, е вдъхновено от състезанията: летите джанти, спортните седалки, отделните елементи за каросерия, допълнителни аеродинамични елементи и т.н.

 

Робъртсън намекна пред австралийския сайт Motoring, че слуховете, че в BMW се разработва наследник на легендата М1, може и да се окажат верни. Той не пожела да разкрие на какъв етап е развитието на бъдещия модел, но поясни, че от маркетингова гледна точка, няма смисъл BMW да предлага две купета, които са на върха на моделната гама. 

 

С други думи, бъдещият М1 ще трябва да изчака развитието на проекта i8 и може би насочването му към изцяло електрическо задвижване. 

 

„За мен беше напълно ясно, че след като залагаме на i8, не трябва да имаме друго купе, което да е базирано на този модел или да идва от М-дивизията”, обясни Робъртсън.

Снимка: BMW

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook