Ще има по-спортен BMW i3
Публикувано от на 30 ноември 2016 | Преглеждания: 640

Версията S ще се появи догодина във Франкфурт

Подмарката на BMW за електрически автомобили – i, e на пазара от 2011 година и предлага два модела – i3 и i5. Нито един от тях не е постигнал кой знае какви пазарни успехи, но за това си има обективни причини. 

Ще има по-спортен BMW i3

В близко бъдеще обаче гамата на i ще расте – ще се появи новият i5, освен това според списание Autocar, BMW ще предложи на любителите на електромобилите по-спортна версия на i3, която най-вероятно ще се казва i3S. В момента е трудно i3 да бъде наречен бавен, но не е и особено спортен. Мощността му е 168 конски сили, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 7,3 секунди. Максималната му скорост е ограничена на 150 км/ч. 

 

Най-вероятно i3S няма да е по-бърз, но се предполага, че електрическият „хотхеч” ще е по-динамичен и с увеличен пробег. Ако това се окаже истинското му название, то i3S ще дебютира заедно с фейслифта на настоящето поколение на i3. Но и в този случай би трябвало да очакваме, че обновеният i3 няма да се различава драстично от оригинала. 

 

За салона в Париж i3 вече получи увеличение на пробега до почти 300 километра с едно зареждане, предстои още удължаване на пробега, както и промени в дизайна на отделни елементи. Най-вероятно двата дебюта ще се случат на салона във Франкфурт през септември догодина, а лансирането им на световния пазар ще е през 2018 година.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook