BMW инвестира половин милиард долара в нови технологии
Публикувано от на 30 ноември 2016 | Преглеждания: 627

Концернът следи развиващи се фирми от най-различни браншове

Ръководството на BMW смята да инвестира част от финансовите ресурси в различни организации, съдаващи съвремнни технологии. За целта, германският производител на премиум автомобили ще отдели сумата от 500 млн. щатски долара, съобщава Automotive News.

BMW инвестира половин милиард долара в технологии

Всъщност, огромната сума пари ще бъде вложена в собственото подразделение на германците - iVentures, което на свой ред ще разпределя сумите между перспективни проекти на развиващи се компании. За целта щаб-квартирата на фонда ще бъде преместена от Мюнхен, където е сега, в Силициевата долина. Така BMW ще е близо до фирмите, създаващи високи технологии.

Сред организациите, които баварците ще поддържат, е компанията RideCell. Тя разработва интерфейс и платформи за сервизи, занимаващи се с развиването на услуга за споделено използване на автомобили. Друга фирма, на която BMW ще помага, е ChargePoint, която работи въху създаването на общодостъпни зарядни станции за електромобили.

Един от шефовете на баварския концерн – Фридрик Ейшнер, който отговаря за финансите, призна, че в BMW наблюдават компании, намиращи се извън автомобилния сектор. Така се следят най-новите разработки и може да се инвестира в перспективни иновации.

Снимка: BMW


 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook