Страст към моторните спортове в бизнес класа: новото BMW Серия 5 Седан с BMW M Performance аксесоари
Публикувано от auto-press.net на 30 ноември 2016 | Преглеждания: 965

Страст към моторните спортове в бизнес класа: новото BMW Серия 5 Седан с BMW M Performance аксесоари

Източник: www.bmw.bg


Специфичните за модела опционални компоненти осигуряват допълнителна динамика и индивидуална атлетичност на най-спортния и иновативен седан в своя сегмент

Готово за интензивна радост от шофирането и перфектно подготвено за всички предизвикателства на модерната мобилност – това е новото BMW Серия 5 Седан. Най-спортният и иновативен бизнес седан в сегмента ще бъде въведен на пазара през февруари 2017 г. Само няколко седмици по-късно по пътищата ще се появи и BMW M Performance автомобилът BMW M550i xDrive, като успоредно с това ще стартира и въвеждането на пазара на всички аксесоари на BMW M Performance за новото BMW Серия 5 Седан. Специално разработените, благодарение на опита от моторните спортове на BMW M GmbH, компоненти за допълнителен монтаж в областите задвижване, окачване, аеродинамика и кокпит позволяват индивидуално и оформено по мярка повишаване на атлетичността в екстериора, пъргавината на пътя и спортната атмосфера в интериора на новото BMW Серия 5 Седан.

За предлаганите веднага след старта на продажбите модели на новото BMW Серия 5 Седан BMW 540i (среден разход на гориво: 6.9 – 6.5 л/100 км; СО2 емисии: 159 – 149 г/ км) и BMW 540i xDrive (среден разход на гориво: 7.4 – 6.9 л/100 км; СО2 емисии: 169 – 159 г/ км) се предлагат BMW M Performance Power и Sound Kit, които повишават мощността на редовия 6-цилиндров двигател с 25 кВт/ 34 к.с. до 265 кВт/ 360 к.с. и максималния въртящ момент с 50 Нм до 500 Нм. Това, от своя страна, повишаване на спонтанността на реакциите, ускорението и тягата не се отразяват на разхода на гориво и емисиите при тестовия цикъл на ЕС. Повишаването на мощността е комбинирано с перфектно адаптирана изпускателна система, която осигурява характерен спортен звук. За BMW M Performance изпускателната система се предлагат ауспухови накрайници с хромирана, респективно, карбонова повърхност.

Освен това като отделна опция за допълнителен монтаж BMW M Performance изпускателна система Active Sound се предлага за моделите BMW 540i и BMW 540i xDrive, както и за BMW 530i (среден разход на гориво: 5.9 – 5.5 л/100 км; СО2 емисии: 136 – 126 г/ км) и BMW 530i xDrive (среден разход на гориво: 6.4 – 6.0 л/100 км; СО2 емисии: 147 – 137 г/ км). В допълнение към мощната акустика на задвижването съответните спортни изпускателни гърнета от неръждаема стомана поставят и изразителен визуален акцент в задната част на автомобила, където в зависимост от двигателя и оборудването са монтирани кръгли или трапецовидни ауспухови накрайници с хромирана, респективно, карбонова повърхност.

Особено емоционална звукова картина създава и предлаганата за дизеловите модели на новото BMW Серия 5 Седан BMW M Performance изпускателна система Active Sound. Тя е изработена от неръждаема стомана и в зависимост от дизеловия двигател може да бъде оборудвана с кръгли или трапецовидни ауспухови накрайници с хромирана или карбонова повърхност. Трапецовидните ауспухови накрайници се предлагат и като отделна опция за допълнителен монтаж и за всички варианти на новото BMW Серия 5 Седан.

Освен това от лятото на 2017 г. за моделите BMW 530d (среден разход на гориво: 4.9 – 4.5 л/ 100 км; СО2 емисии: 128 – 118 г/ км) и BMW 530d xDrive (среден разход на гориво: 5.4 – 5.0 л/100 км; СО2 емисии: 142 – 132 г/ км) ще се предлага и BMW M Performance Power Kit. Той повишава мощността на редовия 6-цилиндров дизелов двигател с 20 кВт/ 27 к.с. до 215 кВт/ 292 к.с. и максималния въртящ момент от30 до 650 Нм. И при тези модели повишението на мощността осигурява най-вече оптимизация на ускорението и на еластичността при непроменени стойности на разхода на гориво и емисиите при тестовия цикъл на ЕС.

За индивидуализираната динамика и прецизната управляемост освен особено спортното разгръщане на мощността допринася и оптимизираната мощност на спирачките. BMW M Performance спортната спирачна система се отличава с особено висока температурна устойчивост и осигурява константно отрицателно ускорение дори и при високодинамични ситуации на пътя. Тя включва вентилирани и перфорирани олекотени спирачни дискове с четирибутални алуминиеви спирачни апарати на предната ос и еднобутални спирачни апарати на задната ос. Ексклузивната им визия се подчертава от лакираните в червен цвят спирачни апарати.

Освен това продуктовата гама в областта на окачването включва и 20-инчови BMW M Performance алуминиеви джанти с двойни спици с дизайнерско оформление на две нива. Кованите джанти с оптимизиран дизайн се предлагат във вариантите Orbitgrey и Bi-Color. Особено впечатляваща е комбинацията между фрезовани елементи и полирания до блясък ръб на джантата. Двуцветните колела преминават специален процес на фрезоване след лакиране в матово черен цвят, което значи че алуминиевата повърхност става отново видима. BMW M Performance алуминиевите джанти се комбинират с гуми с различен размер на предната и задната ос - 245/ 35 R20 отпред и 275/ 30 R20 отзад.

С типичната М прецизност са настроени и екстериорните компоненти, разработени за оптимизиране на аеродинамичните качества на новото BMW Серия 5 Седан. Като допълнение към предлагания от завода М спортен пакет, както и към предлагания за допълнителен монтаж М аеродинамичен пакет, на разположение са и специфични за модела BMW M Performance аеродинамични компоненти. Гамата включва допълнителни детайли за предната броня, заден дифузор и заден спойлер от карбон. Предлагат се и черни елементи за праговете, както и – алтернативно на карбоновия вариант – заден спойлер и заден дифузор от полиуретан (PUR). Компонентите от лекия високотехнологичен материал карбон се изработват старателно на ръка.

M Performance аеродинамичните компоненти не само подчертават спортната визия на автомобила, но и оптимизират поведението му на пътя. Допълнителни визуални акценти мога да бъдат поставени от BMW M Performance корпусите на страничните огледала от карбон, черната BMW M Performance предна декоративна решетка, черните BMW M Performance декоративни лайстни на каналите за охлаждане на спирачките, фолиото на страничните прагове с надпис BMW M Performance, както и BMW M Performance акцентиращите ленти.

От лятото на 2017 г. вдъхновената от моторните спортове атмосфера в кокпита ще се осигурява от BMW M Performance спортния волан с тапицерия от Alcantara със сребристо-сив кръстосан шев и червена маркировка на 12 часа. При автомобилите, оборудвани с 8-степенна трансмисия Steptronic Sport, BMW M Performance спортният волан е комбиниран с лостчета за превключване.

Цялата продуктова гама е част от програмата на Оригинални BMW аксесоари и се предлага от дилърската мрежа на BMW, сервизните бази на BMW и BMW Service Partner. По отношение на избора на материали, дизайна и високото качество на изработката всички BMW M Performance компоненти отговарят на безкомпромисните стандарти за качество на BMW Group. Техният монтаж изобщо не се отразява на валидните за съответния автомобил гаранционни условия.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook