BMW, Daimler, Ford и Volkswagen с общ проект за 400 електрически зарядни станции в ЕВропа
Публикувано от auto-press.net на 29 ноември 2016 | Преглеждания: 954

BMW, Daimler, Ford и Volkswagen с общ проект за 400 електрически зарядни станции в ЕВропа BMW Group, Daimler, Ford Motor Company и Volkswagen Group обявиха, че планират създаването на венчър, който ще има за цел изграждането на инфраструктура за бърз заряд на електромобили на основни магистрали в Европа.

В плана на автомобилните гиганти фигурира изграждането на около 400 обособени станции за бърз заряд по стандарта CCS (Combined Charging System), на който електромобилите ще могат да зареждат от източник на нива от до 350 kW и по този начин да намалят драстично необходимото време за презареждане на батериите.

Подписаният меморандум за разбирателство, който предвижда стартирането на изграждането на станциите да започне през следващата година, ще даде възможност на собствениците на електромобили да предприемат много по-дълги пътувания без типичните да този вид превозни средства опасения по отношение на източниците на енергия.

BMW Group, Daimler, Ford Motor Company и Volkswagen Group участват в новия венчър по равно, но споделят, че всеки друг автомобилен производител, както и потенциални регионални партньори, са добре дошли в проекта.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook