Новият флагман на BMW излезе на пътя
Публикувано от на 22 ноември 2016 | Преглеждания: 672

Бъдещият кросовър X7 бе заснет по време на тестове

Баварският концерн вече от няколко години обмисля пускането на пълноразмерен всъдеходен модел, който да се конкурира с Rage Rover и Mercedes-Benz GLS. Както се вижда от снимка, публикувана в изданието Autocar, реализирането на тази идея е все по-близко.

Новият флагман на BMW излезе на пътя

Прототип на модела, който ще носи името BMW X7, бе забелязан по време на изпитания. Той е старателно покрит с камуфлаж, който пречи да се добие ясна представа за външния му вид. Очаква се съща така решетката на радиатора и оптиката на кросовъра да претърпят немалко изменения по пътя си към конвейра, но пък ясно се вижда, че автомобилът е с по-големи размери от тези на сегашното BMW X5.

Що се касае до техническата част, вече се знае, че BMW X7 ще бъде изграден на платформата CLAR, която дебютира при новото поколение на флагмана 7-Series. Това означава, че в конструкцията на всъдехода ще бъдат използвани карбон и армирана пластмаса. Интериорът също ще бъде взаимстван от "седмицата", като в него ще бъде намерено място за допълнителен трети ред седалки.

За новия голям кросовър на баварците се предвиждат традиционните редови 6-цилиндрови двигатели, както и V8 мотори. Ще има и модификация с V12, който ще бъде взаимстван от BMW M760i. Той е с обем 6,6 литра, като при лимузината развива 600 к.с., по при някои модели на Rolls-Royce е още по-мощен - 630 к.с. Така че за версията BMW X7 M Performance моторът може да получи и допълнителни конски сили. Обещава се и хибридна версия с възможност за презареждане на батериите о външен източник.

Производството на BMW X7 ще бъде съсредоточено в завода в Спартенбърг (САЩ), където в момента се сглобяват Х5 и Х6. Премиерата на модела е предвидена за 2018 г., а основният пазар ще бъде Китай.

Снимка: Autocar

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook