BMW представи новото Серия 1 Седан
Публикувано от на 18 ноември 2016 | Преглеждания: 694

Моделът ще се предлага с новите двигатели на MINI

От BMW представиха седан версия на своята "единичка". За появата на версия с отделен багажник в семейството на Серия 1 се говори от около 10 години, но до този момент така и не се беше стигнало до официална премиера. Припомняме, че баварците работеха по седан и комби варианти на Серия 1, но на финала на пазара се появи нещо коренно различно - BMW Active Tourer Серия 2. Е, вече чакането приключи, запознайте се с BMW 1-Series Sedan, който бе представен в Китай, където ще бъде и основният му пазар.

Седанът BMW 1-Series дебютира в Китай

На външен вид автомобилът не се отличава от последните модели на марката. Все пак прави впечатление дългия преден надвес, както и нехарактерно малкото разстояние между предното колело и вратата. Това е така, защото "единицата" е базирана на платформата за автомобили с предно предаване UKL, която стои в основата и на моделите на MINI, BMW Active Tourer Серия 2 и BMW X1. Предното окачване е McPherson, а задното - многоточково.

Седанът BMW 1-Series дебютира в Китай

На размери новият седан съвпада с четиривратото Audi A4. Дължината е 4456 мм, широчината - 1803 мм, а височината - 1446 мм. Третият модел от групата - Mercedes CLA, е по-дълъг, но и по-нисък. Интересното е, че разстоянието между двете оси при автомобила на BMW e 2670 мм - с 33 мм по-малко от това на Audi.

Седанът BMW 1-Series дебютира в Китай

От автомобилите на Mini баварецът е заимствал и силовите си агрегати. В Китай базовата версия - 118i, ще разчита на 3-цилиндров бензинов турбо мотор със 136 к.с, който се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Останалите версии имат 2,0-литров турбо двигател с 4 цилиндъра -  BMW 120i (192 к.с.) и BMW 125i (231 к.с.), комбиниран с 8-степенен автоматик.

Седанът BMW 1-Series дебютира в Китай

Интериорът на автомобила е типичен са съвременните модели на марката с традиционния селектор за управление на скоростната кутия и разположения на стъклото пред водача проекционен дисплей, а като опция се предлагат регулируеми по електронен път предни седалки, панорамен покрив и система за следене на пътното платно. Задните пасажери имат на разположение вентилационни дюзи, които са разположени между гърбовете на предните седалки - нещо, което е характерно за доста по-големи и скъпи автомобили.

Седанът BMW 1-Series дебютира в Китай

Седанът BMW Серия 1 ще се произвежда в Китай от съвместното предприятие BMW Brilliance, като засега не се очаква да се предлага и на други пазари. Това може да се случи обаче след премиерата на новото поколение на хечбека Серия 1, която е предвидена за втората половина на 2017 г.

Снимки: Autoreview

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook