BMW i3 ще доживее до второ поколение
Публикувано от Automedia на 09 ноември 2016 | Преглеждания: 1417

Все още не се знае кога ще се появи следващата генерация на електромобила

Мениджърът на проекта i3 в BMW Хайнрих Швакхьофер обяви, че въпреки слабите продажби на електромобила, возилото ще има второ поколение. Продажбите на i3 започнаха в края на 2013 година, а досега дилърите на BMW са реализирали малко над 60 000 бройки от електромобила. 

BMW i3 ще доживее до второ поколение

Факт е, че в компанията очакваха по-добро пазарно представяне, а Швакхьофер е на мнение, че няма как моделът да бъде определен като провал. Мениджърът на проекта i3 не пожела да влиза в подробности относно развитието на модела, най-вероятно сериозен фейслифт или дори второ поколение може да се очаква към края на това десетилетие. 

 

По-рано тази година i3 получи някои важни подобрения, като сред тях изпъква новата батерия с капацитет 33 киловатчаса, което е сериозен скок в сравнение с предишната батерия с 22 kWh. Това позволи пробегът на i3 с едно зареждане да се увеличи с около 50 километра до 183 километра. 

 

Другият представител на i-гамата – i8, който представлява plug-in хибрид, дебютира в средата на 2014 година и досега продажбите му надхвърлиха 10 000 бройки. От BMW вече обявиха, че през 2018 ще се появи и открита версия на модела с футуристични форми. 

 

За 2021 година се очаква флагман на i–гамата, който ще е изцяло електрически и ще предлага възможност за автономно управление.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook