BMW тества комбито 5-Series
Публикувано от на 08 ноември 2016 | Преглеждания: 892

Моделът няма да се предлага във М-версия

Ловците на автомобилни новини успяха да тестват следващото поколение на BMW 5-Series по време на изпитания. Снимки и информация за автомобила публикува интернет-изданието Motor1.
BMW тества комбито 5-Series


Задната част на тестовата машина е покрита с камуфлаж, но въпреки това не се очаква там да има кой знае какви изненади, още повече, че баварците вече представиха седана 5-Series. Подобно на него и комбито ще порасне на размери, като ще предлага и повече място в багажника. Същевременно автомобилът ще отслабне с около 100 кг. в сравнение с предшественика си, като това се дължи на платформата CLAR, на която е изградена машината.

Двигателите ще бъде идентични с тези на седана, като най-мощната версия ще получи 4,4-литров V8 с 462 к.с., който ще се поставя на модификация M550i xDrive. Според информацията в BMW не предвиждат пълноценна M-версия на комбито. То обаче ще получи повечето „умни” асистенти на водача и системи за безопасност, които досега се предлагаха само за флагмана 7-Series.


BMW тества комбито 5-Series


Премиерата на комбито BMW 5-Series ще се състои по време на автосалона в Женева през март догодина. По-късно – през есента на 2017 г., ще бъде представена и версия „хечбек” на същия модел.

Снимки: Motor1


 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook