BMW Group с повече от 100 000 електрифицирани коли
Публикувано от auto-press.net на 03 ноември 2016 | Преглеждания: 888

BMW i3

Три години след лансирането на подмарката BMW i на BMW Group, автомобилният гигант отчита доставката на повече от 100 000 свои електрифицирани- електрически и plug-in хибридни, коли.

“BMW i продължава да бъде основният двигател по отношение на иновациите и ще продължи да разкрива и демонстрира революционни технологии за BMW Group”, коментира Харалд Крюгер, председател на борда на директорите на BMW AG. “По отношение на електрическото задвижване, ние вече успешно въведохме технологията на пътя. Следващата технологична стъпка, която ще направим е автоматизираното управление, където BMW iNEXT ще постави нови стандарти”, допълва той.

Основният дял в реализацията на електрифицираните автомобили на BMW Group се дължи на стабилното пазарно търсене на модела i3, който с повече от 60 000 продажби се превръща в най-успешното предложение в своя луксозен сегмент.

С повече от 10 000 доставки от средата на 2014-та година, BMW i8 заема челната позиция при електрифицираните спортни автомобили, а подразделението BMW iPerformance на марката BMW допринася с реализирани още около 30 000 plug-in хибрида.

В момента, BMW Group предлага седем електрифицирани модела, като едно от най-новите попълнения ще видим през следващата година под формата на изцяло новото MINI Countryman plug-in. През 2018-та, групата ще лансира BMW i8 Roadster, през 2019-та ще станем свидетели на появата на първото изцяло електрическо MINI, а през 2020-та и на изцяло електрическо BMW X3.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook