BMW M Performance части и оригинални BMW Аксесоари на SEMA 2016 в Лас Вегас
Публикувано от auto-press.net на 02 ноември 2016 | Преглеждания: 695

BMW M Performance части и оригинални BMW Аксесоари на SEMA 2016 в Лас Вегас

Източник: www.bmw.bg

С около 60 000 професионални посещения върху площ от около 93 000 м2 в Las Vegas Convention Center, провеждащото се ежегодно всяка първа седмица на ноември, SEMA Show е водещо световно изложение по отношение на индивидуализацията на автомобила и спортния тунинг. През тази година на най-голямото събитие на SEMA BMW представя всеобхватната гама от предложения на новите M Performance компоненти и Оригинални BMW Аксесоари.

 Нова алуминиева джанта M Performance като концепция.
 Нов заден спойлер за BMW M3.
 Ново регулируемо окачване за BMW M3 и BMW M4.
 M Performance Power & Sound Kit повишава мощността и звука.
 M Performance пакети комбинират атрактивни опции Индивидуал.
 Интелигентна функция за дистанционно стартиране на двигателя за комфортна климатизация.

С около 60 000 професионални посещения върху площ от около 93 000 м2 в Las Vegas Convention Center, провеждащото се ежегодно всяка първа седмица на ноември, SEMA Show е водещо световно изложение по отношение на индивидуализацията на автомобила и спортния тунинг. През тази година най-голямото събитие на Specialty

Equipment Market Association (SEMA) открива врати от 1 до 4 ноември за акредитираните представители на бранша, пред които BMW представя всеобхватната гама от предложения на новите M Performance компоненти и Оригинални BMW Аксесоари. На изложението са показани BMW M2 като Safety Car, BMW M3, BMW X5, както и BMW 340i в Alpine White цвят на екстериора с множество M Performance части. По време на SEMA 2016 в допълнение BMW iPerfomance празнува и премиерата на BMW 740e xDrive iPerformance в цвят BMW Individual Frozen Black Metallic и множество M Performance компоненти.

Представянето на SEMA Show има особено значение за BMW Group в много отношения. Световната слава на компанията като иноватор и трендсетър в областта на тунинга и индивидуализацията, може да бъде сериозно разгърната по време на конференцията където ще бъде представена широката гама от BMW M Performance части, които спомагат не само за увеличаване мощността и оптимизиране на управлението на автомобила, но също така увеличават усещането за уникален и различен външен вид на BMW моделите. SEMA Show се провежда на най-големия пазар за BMW M Performance части. През последната година продажбите и оборотът в САЩ са се увеличили с над 20 %в сравнение с германския пазар, който е втори по оборот в света.

Нова олекотена M Performance джанта като концепция

След важните новости на BMW на SEMA 2016 е и новата олекотена джанта, която е представена като концепция за BMW M3 (19 инча отпред, 20 инча отзад). Заимствана директно от моторните спортове, фрезованата директно от кована заготовка M Performance джанта с оптимизирано тегло осигурява още по-добри реакции на кормилното управление и допълнително повишаване на динамиката на управлението в сравнение със серийните джанти. Това се допълва и от ексклузивния дизайн на комплекта гуми, предлагани в матово черно и с надпис M Performance по периферията, които са специално съгласувани с Michelin Pilot Sport Cup 2 за максимална мощност и контрол.

Новият комплект гуми и джанти M Performance се очаква да е наличен за M2, M3 и M4 от лятото на 2017г.

Световна премиера : аеродинамика от моторните спортове за BMW M3

На SEMA за пръв път ще бъде представен и задният спойлер BMW M Performance . Този детайл, изработен изцяло от карбон, осигурява аеродинамиката от моторните спортове върху серийно М3 за движение по обществените пътища. Това се подчертава и от спортните ленти в основата на задния спойлер BMW M Performance. Въвеждането на пазара е предвидено за средата на 2017 г.

Ново регулируемо окачване за BMW M3 и BMW M4

Амортисьорите с червени винтови пружини на представеното в Лас Вегас BMW M3 са отличителния белег на новото регулируемо M Performance спортно окачване за BMW M3 и M4. С него водачът може индивидуално да регулира предните и задните пружинни стойки в диапазон между 5 и 20 мм и по този начин да ги адаптира към различните условия на пътя и състезателната писта. M Performance спортното окачване осигурява вдъхновена от моторните спортове динамика в нормалното движение във всекидневието.

M Performance Power & Sound Kit повишава мощността и звука

Новост за пазара в Северна Америка са и вече предлагания в Германия M Performance Power & Sound Kit за моделите BMW 340i и 440i, както и техните варианти с интелигентната система за задвижване на четирите колела xDrive. За пръв път в САЩ, Sound Kit включва променен софтуер за управление на двигателя и нова изпускателна система с клапи, която е задвижвана при Sport/ Sport+ режим на шофиране чрез Driving Dynamic Control превключвателя Тези подобренията на поведението увеличават мощността на 3-литровия 6-цилиндров Twin Power Turbo двигател от 35 к.с. до 355 к.с., а максималният въртящ момент –до 500 Нм при автомобилите с механична скоростна кутия. Резултатът е по-бързи реакции на двигателя, както и осезаемо по-добро ускорение във всички оборотни диапазони. Това позволява времето за ускорение от 0 до 100 км/ч да се намали с 0,2 секунди. Всичко това е подчертано от по-гърлен и сочен звук на двигателя, който допълнително повишава спортното изживяване при шофиране. Въпреки увеличената мощност след монтажа на M Performance Power & Sound Kit разходът на гориво и емисиите остават непроменени.

M Performance пакети, комбинирани с опции Individual Вече се предлагат и специално адаптирани към съответното моделно семейство M Performance пакети за американския пазар за BMW Серия 2 Купе, BMW Серия 3 Седан, BMW Серия 4 и BMW Серия 7, както и за BMW M2, M3 и M4, които комбинират отделни опции в атрактивен цялостен пакет. M Performance пакетите подчертават динамичния характер на отделните модели и им придават особено характерно, насочено към моторните спортове излъчване. С изключение на M3 и M4, пакетите винаги включват, например, черна декоративна предна решетка, заден спойлер от видим карбон – при BMW Серия 7, лакиран в цвета на каросерията, както и надпис M Performance на лайстните на задните прагове.

M Performance пакетите за BMW Серия 2 Купе и Серия 3 Седан включват и M Performance преден сплитер от полиуретан, при М3 и М4 от карбон/полиуретан, а при Серия 4 от карбон. Корпусите на външните огледала от карбон са включени в пакета за BMW Серия 4 Кабриолет, M4 Кабриолет и BMW Серия 7. При последното част от пакета са и 21-инчовите алуминиевите джанти BMW M Performance с двойни спици 650 М Bicolor. M Performance пакетът за BMW M3 и M4 включва и M Performance изпускателна система с изработено изцяло от титан крайно ауспухово гърне и характерни M Performance накрайници от карбон с логото на М. При М2 крайното изпускателно гърне е изработено от неръждаема стомана. Възможни са две настройки на звуковите характеристики на изпускателната система BMW M Performance, всяка от които е свързана с активираните с бутон различни характеристики на мощността на двигателя. Специфичните за САЩ M Performances пакети са по-изгодни за клиентите с поне 7,5 %(BMW Серия 7) и до 13,9% (BMW Серия 2 Купе) в сравнение със общата сума от цената на комбинираните опции.

Гамата на M Performance Аксесоари се допълва от атрактивни детайли

Благодарение на всеобхватната палитра от аксесоари на M Performance с детайли, вдъхновени от моторните спортове, практически няма никакви граници пред възможностите за индивидуализиране на собствения автомобил. Голямата любов към детайла се доказва например от M Performance капака на двигателя от карбон за BMW M3 и M4. Ръчно изработеният в сложен процес детайл от карбонов композит осигурява въодушевяваща визия от моторните спортове при отворен капак на двигателя. Моделите ва BMW с механична трансмисия например могат да бъдат оборудвани с M Performance скоростен лост с маншон от Alcantara. В тон с тях са и M Performance дръжката на лоста на ръчната спирачка от карбон с маншон от Alcantara и предлаганият в различни варианти M Performance волан с тапицерия от Alcantara и карбонов детайл.

Интелигентна функция за дистанционно стартиране на двигателя за комфортна климатизация

Освен гамата от M Performance части на SEMA BMW ще представи пред широката публика още една иновация от палитрата от оригинални BMW Аксесоари: Remote Engine Start. Тази опция първоначално ще се предлага за моделите от BMW Серия 5 (F10), както и за X5 и X6. Възможността за дистанционно стартиране на двигателя позволява през особено горещите или особено студените дни в интериора да бъде осигурен индивидуален уютен климат, като включващата се климатична инсталация охлажда или затопля интериора до зададената преди това температура. Функцията се активира от дистанционното управление на серийния ключ: трикратно натискане на бутона „Заключване“ стартира двигателя. Ако автомобилът не потегли до 20 минути след това, системата автоматично изключва двигателя.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook