Какво да очакваме от бъдещото BMW X7
Публикувано от на 27 октомври 2016 | Преглеждания: 713

Луксозният кросовър на баварците ще излезе през 2018 г.

Още през март 2014 г. представители на BMW потвъдриха, че компанията разработва голям кросовър, който е получил заводски индекс G07. Той ще се казва X7 и ще се превърне във флагман на всъдеходните модели на марката. Ето какво трябва да знаем за бъдещата машина на баварците.

Защо е нужна тя
Какво да очакваме от бъдещото BMW X7
С този автомобил BMW има намерение да излезе на пазара на големите всъдеходи, където сега се борят Mercedes-Benz GLS и Range Rover. Подобна машина ще позволи на баварците да предложат на клиентите си в САЩ алтернатива на местните модели от типа на Cadillac Escalade и Infiniti QX80. Очаква се сериозен интерес към X7 да прояват клиенти от Близкия Изток и Китай. А не на последно място – BMW има нужда от такъв автомобил, за да мчоже да подготви почвата по излизането на първия въдеход на Rolls-Royce, който на свой ред ще се конкурира с Bentley Bentayga.

Какво ще представлява
Какво да очакваме от бъдещото BMW X7


BMW X7 ще стане най-големият автомобил на марката, произвеждан някога. По предварителни данни дължината му ще достигне 5,2 метра, което е повече от от всички условни конкуренти, с изключение на Infiniti QX80 и на версията Cadillac Escalade ESV. Освен това той ще бъде и най-луксозният автомобил на баварците, като топ-версията ще се предлага само с 4 кресла, които ще се трансформират и ще предлагат максимални удобства за возещите се. По този показател X7 ще надмине дори новата 7-Series.

На каква платформа ще бъде изграден
Какво да очакваме от бъдещото BMW X7


В основата на модела ще бъде модулната платформа CLAR, използвана при BMW X5 и X6. В конструкцията ще се залага на олекотени материали, като освен високоякостна стомана ще се ползват още магниева сплав, карбон и алуминий. Очакването ще бъде идентично с това на X5, същото важи и за фирмената система за задвижването на четирите колела xDrive. Тя ще е от новото поколение с електронно управляема муфа за задвижване на предните колела. Не се изключва и възможността за излизане на версия само със задно предаване.

Какви двигатели ще използва
Какво да очакваме от бъдещото BMW X7


Почти всички агретати на новото X7 ще бъдат взаимствани от X5, но се знае, че няма да има мотори с нисък обем и по-слаба мощност. Всъдеходният флагман на баварците ще разчита на бензинови и дизелови редови двигатели с 6 цилиндъра, както и на V8 мотори. Най-слабата версия ще бъде с 3,0-литров дизел с 250 к.с., а най-мощната с бензинов V8 с обем 4,4 литра, развиващ 450 к.с. Освен това BMW X7 най-вероятно ще стане първият модел на баварците с V12 двигател, като ще получи 6,0-литровия агрегат от 7-Series с 610 к.с. Ще има и хибриден вариант със силовия агрегат от X5 - xDrive40e, развиващ 313 к.с.

Ще има ли М-версия
Какво да очакваме от бъдещото BMW X7
Според представител на компанията, модификацията BMW X7M има сериозен потенциал. Ако се приеме, че X7 всъщност представлява модификация на X5, технически проблеми няма да има. Най-вероятно X7M ще получи същия 4,4-литров V8, поставян и на BMW X5M. Той развива 575 к.с., но при всъдеходния флагман мощността му ще прескочи 600 к.с. Това ще му позволи да се конкурира с Mercedes-AMG GLS 63 (584 к.с.) и Bentley Bentayga (600 к.с.). В случая няма как да се използва 6,0-литровия V12, тъй като той е доста тежък и няма да позволи постигането на търсената отлична управляемост.

Кога ще излезе и колко ще струва
Какво да очакваме от бъдещото BMW X7


Знае се, че производството на модела ще бъде поверено на завода в Южна Калифорния, където се сглобяват X3, X4, X5 и X6. Предстои предприятието да бъде модернизарано, като за целта са отделени 1 млрд. долара. Това ще позволи обемите на производство да бъдат увеличени с 1/3 - до 450 000 бройки.

Според информациите началото на продажбите на BMW X7 ще стартират през 2018 г. Това означава, че моделът ще бъде представен през 2017 г., като най-вероятно ще дебютира на салона в Шанхай през пролетта. Базовата версия на кросовъра ще стартира от 110 000 евро.

Снимки: caranddriver.com, theophiluschin.com, moniteurautomobile.be, automobilemag.com, omniauto.it

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook