Китайски клонинг на BMW i3 три пъти по-евтин от оригинала
Публикувано от auto-press.net на 24 октомври 2016 | Преглеждания: 1816

Китайски клонинг на BMW i3 три пъти по-евтин от оригинала

Китайската марка Yema показа модел почти пълно копие на електромобила BMW i3. Естествено, китайският клонинг е три пъти по-евтин от оригинала. Името на фалшивата баварка е Yema B11 и колата ще излезе в продажба на пазара в Поднебесната империя през следващата година.


Въпреки че прилича на немския модел, дори и с копирането китайците не са справили както трябва. Отпред колата изглежда така като че ли бронята е провиснала от “удивление”. Може би е и нарочно за да не могат баварците да предявят претенции за кражба на интелектуална собственост.

Дизайнът на задната част раздвоява – като че ли е като при немците, но китайчето създава впечатление, че се е разплакал, съдейки по “тъжните” му светлини. Общата форма на колата, вратите и линиите на купето сиприличат с немските, но остава някакво чуство за нехармоничност. Дори местните издания пишат, че клонингът на BMW i3 се е получил доста “сдялкан с теслата” и много евтинджос с интериорните си материали.

Единственият “плюс” на модела е съответната на всичко това цена от 13 000 долара, което е повече от три пъти по-малко от цената на оригинала.

Копирането продължава и в техническата част на модела – в стила на BMW i3 Yema се предлага с два варианта на силов агрегат – електрически или хибриден. В първия случай мощноста е 40 к.с., а във втория 68. Пробегът с едно зареждане и динамичните характеристики на Yema B11 засега са неизвестни.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook