Електрическото BMW Серия 3 ще има пробег 500 км
Публикувано от на 19 октомври 2016 | Преглеждания: 863

Конкурентът на Tesla Model 3 ще се предлага в два варианта

За намеренията на BMW да пусне модификация на 3-Series, задвижвана изцяло на ток, стана ясно още през лятото. Изданието Automobile Magazine обаче разкрива техническите характеристики на седана, който ще трябва да се конкурира с Tesla Model 3.


Електрическото BMW 3-Series ще има пробег от 500 км


Според информацията електромобилът на баварците ще се предлага в два варианта – с 320 и 408 к.с., като първият ще бъде само със задно предаване, докато вторият ще разполага със система за задвижване и на четирите колела. С едно зареждане „тройката” на ток ще може да измине около 500 км.

В BMW са наясно, че техният модел трудно ще достигне продажбите на Tesla Model 3, от който до момента са поръчани над 400 000 бройки. В същото време обаче сегашното BMW i3 записва лек ръст на продажбите, но той е крайно недостъчен. И затова излизането на нов електрически модел е крайно наложително за баварците.
Електрическото BMW 3-Series ще има пробег от 500 км

Очакванията са електрическото 3-Series да бъде готово още в края на 2017 г., като през 2018 г. ще се появи и версия на ток на BMW X3, която на свой ред ще се конкурира с Tesla Model X. Баварците работят и върху електрическо купе – i6, но то ще бъде готов едва в края на десетилетието.

Снимки: BMW
 

 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook