Новото BMW M5 се появи в мрежата
Публикувано от на 18 октомври 2016 | Преглеждания: 620

Спортният седан излиза на пазара догодина

Изображения на новото BMW M5 се появиха в интерент-пространството. Това са проекторни скици (CAD-файлове), които бяха публикувани на блога camvanderhorst.kinja.com, като се твърди, че са били изпратени от източник от баварската компания.


Новото BMW M5 се появи в мрежата


Компютърните изображения разкриват дизайна на предната и задната брони на спортния седан, които съществена се отличават от тези на стандартния седан, дебютирал преди дни на автосалона в Париж. Освен това М5 има и различни тръби на изпускателната система.

Вече се знае, че новото поколение на BMW M5 ще получи за първи път като опция системата за задвижване на четирите колела xDrive. Седанът ще запази 4,4-литровия битурбо V8 мотор, но неговата мощност ще бъде увеличена. При предишната генерация на модела той разполагаше с 560 к.с. и 680 Нм, а при модификацията M5 Competition Edition с 600 к.с. и 700 Нм.

В момента най-мощният вариант на новата 5-Series е M550i xDrive, като той разчита на същия мотор, но с 462 к.с. При него ускорението от 0 до 100 кч/ч отнема 4,0 секунди, което е с 0,1 секунди по-бавно от старото M5 с 600 к.с. Това се дължи и на новата платформа CLAR, която е позволила на модела да „отслабне” със 100 кг.


Новото BMW M5 се появи в мрежата


Премиерата на новото BMW M5 е предвидена за 2017 г. Главните конкуренти на баварския спортен седан ще бъдат Mercedes-AMG E63, който се очаква да получи около 600 к.с., както и Cadillac CTS-V, разполагащ с 649 к.с.

Снимки: camvanderhorst.kinja.com

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook