BMW X3 преминава на ток
Публикувано от на 05 октомври 2016 | Преглеждания: 651

Електрическата версия на модела ще дебютира през 2020 г.

Кросовърът BMW X3 ще се появи в модификация с изцяло електрическо задвижване. Това обяви шефът на баварската марка Харалд Крюгер, цитиран от Bloomberg.


BMW X3 преминава на ток


По думите на топ мениджъра електрическата версия на всъдехода ще се предлага на конкурентна цена и ще разполага с внушителен пробег, като ще бъде готова да излезе на пазара през 2020 г. Тя ще стане четвъртият електрически модел от новото семейство на баварците – „I”, в което ще влязат още версии на BMW 3-Series, BMW X4 и хечбекът MINI.

Първите електромобили на марката BMW ще се появят още през 2018 г. Тяхното излизане на пазара е обусловено от желанието на шефовете на концерна да се преборят за клиенти в сегмента с компаниите Tesla Motors, Jaguar, Audi и Mercedes-Benz.

В момента в гамата на BMW има само един напълно електрически модел - i3. Той е оборудван с електромотор, развиващ 170 к.с. и комплект акумулатори с капацитет 33 кВт/ч. Хечбекът ускорява от 0 до 100 кч/ч з 7,3 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 150 км/ч. При напълно заредени батерии BMW i3 може да измине до 300 км. Налична е и версия с допълнителен бензинов генератор.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook