Третият електрически на баварците - BMW i5 изплува на патентни скици
Публикувано от auto-press.net на 05 октомври 2016 | Преглеждания: 2429

Третият електрически на баварците - BMW i5 изплува на патентни скици

Третият участник на електромарката на баварците “i” - отдавна чаканият модел BMW i5 — може да се окаже тип хечбек. За това подсказват изтеклите в мрежата патентни скици, представящи модела. Самата идея за добавяне на още един модел в електрическата си гама бавраците обявиха преди три години.

През това време са обсъждани няколко вида на каросерията – от компактен ван до седан, но явно е надделяла идеята за най-масовия в Европа тип каросерия – хечбек. По стила си новата баварка ще е естествено близка до другите два модела в най-новата гама на мюнхенци - i3 и i8. Навярно доста голямо ще е и заимстването на технологии и техника между тях.

Съдейки по изображението, става дума за напълно електрически вариант, но е твърде вероятно той да има хибридна разновидност, подобно на по-малкия i3 - с бордови стационарен генератор - компактен ДВГ, несвързан с колелата.

Серийният вариант се очаква не по-рано от 2021-а година, но преди това задължително ще видим реален концепт със съответния дизайн и габарити. С новия модел BMW доказва твърдото си намерение в близките години да разшири значително “зелената” си гама.

Още едно доказателство за това е подготвянето на електрическа версия на новия кросовър X3, както електрически варианти на гамата Mini, наследници на познатият и у нас опитен проект Mini E.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook