BMW представи бъдещото X2
Публикувано от на 30 септември 2016 | Преглеждания: 2830

Кросовърът с предно предаване ще излезе на пазара през 2018 г.

Германският производител BMW представи предвестник на нов компактен кросовър. Прототипът е получил името X2, като дебютира в рамките на автосалона в Париж.
BMW представи бъдещото X2
"BMW Concept X2 е автомобил за активни хора, които търсят връзката между радостта и функцията - обяви главният дизайнер на BMW Group - Адриан ван Хойдонк. - Концепцията представя нова, вълнуваща визия на марката BMW в компактния сегмент."

Засега технически подробности за автомобила не се съобщават. Според неофициална информация дължината на X2 е 4439 мм, широчината достига 1821 мм, а височината - 1598 мм. Това означава, че новият модел на дължина и широчина е идентичен с този на новото поколение на X1, но е по-нисък от него с 14 мм.
BMW представи бъдещото X2
Серийното BMW X2 ще стане вторият модел на германската марка, изграден на платформата с предно предаване UKL. Това шаси се използва и за моделите MINI (ще се появи и на следващото поколение на Countryman), а също така и при X1 и 2-Series Active Tourer. Производството на модела ще стартира през 2108 г., като той ще се предлага с 2,0-литров бензинов турбо-мотор със 191 к.с., а също така и с 2,0-литрови дизели, развиващи 150, 190 и 230 к.с.
BMW представи бъдещото X2
Клиентът ще може да избира между 6-степенни механична и автоматична скоростни кутии. Като опция ще се предлага и система за задвижване на четирите колела. Предвижда се и М-версия с 2,0-литров бензинов турбомотор с 300 к.с.

Снимки: BMW

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook