BMW ще произвежда бъдещата Серия-6 в две версии?
Публикувано от BMWPower-BG.net на 03 януари 2008 | Преглеждания: 792
Производител като BMW обикновено се разкъсва между две желания на своите клиенти - автомобилът да бъде със спортни качества и в същото време екстремно луксозен.

Това важи с особена сила за Серия-6. Някои от почитателите на марката коментират, че дори в спортната версия на днешната „шестица" ударението е повече върху лукса, а не на спортните възможности на автомобила. Други точно обратното, считат че за сметка на спортните характеристики е жертвана част от лукса. 

Сега разбираме, че в BMW са решили да угодят и на двата лагера при следващото поколение на Серия-6, което трябва да се появи през 2010 или 2011 г. Тогава новата „шестица" ще се предлага в две отделни версии - спортна и луксозна. Все още не се съобщава какви точно ще бъдат разликите между двете версии, но те ще бъдат съществени, според вътрешен за проекта човек от Баварската фирма. 

Говори се, че бъдещата Серия-6 ще бъде произвеждана на базата на концепцията CS. 

Пред подобни дилеми са изправени и производители като Mercedes и Lexus, като е вероятно и те да потърсят подобни решения при бъдещите си модели. Досега от производителите на луксозни автомобили само Audi е приел подобен подход, като предлага една стандартна версия А, подобрена спортна версия S и екстремна версия RS при повечето свои модели.

Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook