Новото BMW C evolution
Публикувано от auto-press.net на 13 септември 2016 | Преглеждания: 2042

Новото BMW C evolution

Източник: www.bmw.bg

С новия C evolution, BMW Motorrad вдига летвата в сектора на електрическите скутери още по-високо. Наличен в две версии, Long Range и European, като втората отговаря на европейските изисквания за категория A1. Новият C evolution разполага с ново поколение батерии, с капацитет на клетките от 94 Aч, каквито се използват и в актуалното поколение на BMW i3. Световна премиера по време на Автомобилното изолжение Париж 2016.

Новият BMW C evolution – иновативен начин за придвижване на две колела.

От години нуждата от разнообразие от концепции за индивидуално придвижване расте, особено в големите градове. Трафикът не спира да се разраства, цената на енергията не спира да се повишава, а регулациите за CO2 емисиите стават все по-строги. Именно срещу тези проблеми се изправят електрическите превозни средства. Следвайки философията за устойчиво развитие на BMW Group, в това число и практиките на BMW i в автомобилния сектор, BMW Motorrad навлезе в света на електрическото придвижване още в много ранна фаза. Това се случи през 2012, когато е представен скутерът C evolution, който е убедителен израз на екологичните намерения на BMW Motorrad.

Long Range и European версия, която посреща изискванията за категорията A1. Автономен пробег от съответно 160 и 100 километра.

С новия C evolution, BMW Motorrad вдига летвата в сектора на електрическите скутери още по-високо. Наличен в две версии, Long Range и European, като втората отговаря на европейските изисквания за категория A1. Новият C evolution разполага с ново поколение батерии, с капацитет на клетките от 94 Aч, каквито се използват и в актуалното поколение на BMW i3. Автономният пробег е увеличен значително, като освен това се предлага и нов по-компактен кабел за зареждане, част от стандартното оборудване. Опционалните аксесоари, като докинг станцията за смартфон и още много други предложения, означават че може допълнително да персонализирате C evolution.

Новият C evolution Long Rage генерира постоянна мощност от 19 кВт (26 к.с.), което е с 8 кВт (11 к.с.) повече от тази на предходния модел, докато пробегът е нараснал на около 160 км. Максималната скорост е ограничена електронно на 129 км/ч.

Версията съвместима с категорията A1 (само за Европа) генерира 11 кВт(15 к.с.) и предлага пробег от 100 км. Максималната скорост е 120 км/ч.

Динамични разцветки с Ionic Silver металик / Electric Green.

Накрая, но не и по важност, новият C evolution излиза под светлината на прожекторите с нови разцветки. И двете версии на скутера се предлагат с новите Ionic Silver металик / Electric Green, комбинирани с контрастиращия свят Blackstorm металик. Добавени са и нови графики към централния тунел на версията Long Range. Новият C evolution вече се предлага в Германия, Франция, Италия, Испания, Великобритания, Швейцария, Австрия, Холандия, Белгия, Люксембург, Португалия, Ирландия и Китай, като предстои да бъде представен и в САЩ, Япония, Южна Корея и Русия.

Обобщение на новостите:

Иновативно електрическо задвижване, състоящо се от подвижно рамо с електромотор с водно охлаждане, назъбен ремък и планетарна предавка.
Значително увеличение на пробега, благодарение на по-голямата клетка с батерии – 94 Aч (60 Aч при предходния модел).
Long Range версия: постоянна мощност от 19 кВт (26 к.с.) и пикова мощност от 35 кВт (48 к.с.). Максимална скорост от 120 км/ч и приблизителен пробег от 100 км.
Интелигентна рекуперация на енергия при движение по инерция и спиране.
Стандартен кабел за зареждане с по-компактни размери.
Възможност за по-кратки зареждания.
Синергична съвместимост с автомобилите BMW и сигурност на електрическата система, аналогична със стандартите при колите.
Хибридно шаси с оптимална маневреност, поради ниския център на тежестта.
Мощна спирачна система с ABS.
Богата гама от серийно оборудване, включително мултифункционален основен TFT дисплей, LED дневни светлини, LED мигачи, няколко режима за каране, асистент за движение назад и Torque Control Assist (TCA).
Нова цветова гама – Ionic Silver металик / Electric Green.
Висококачествени детайли - затъмнено стъкло и цветни шевове на седалката.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook