BMW ще предложи M4 с над 500 к.с.
Публикувано от на 25 август 2016 | Преглеждания: 2325

Новата модификация на купето ще ползва настройките на пистовото GTS

BMW готви пускането на пазара на нова модификация на купето M4. Това съобщава изданието PistonHeads, което публикува снимки на тестови прототип на автомобила.


BMW ще предложи M4 с над 500 к.с.


Ако се съди по фотографиите, прототипът е по-мощен от сегашното M4, разполагащо с 3,0-литров бензинов турбо-мотор с 431 к.с. и 550 Нм. Доказателство за това са големият преден сплитер, както и разширените врати. Те са в стила на версията M4 Competition Sport, при която същият двигател развива 450 к.с.


BMW ще предложи M4 с над 500 к.с.


Според информацията на изданието новата модификация на M4 върви по стъпките на състезателната версия M4 GTS. В случая обаче едва ли става дума за пистов модел, тъй като прототипът е доста луксозен, като разполага и със задни седалки. В същото време машината е оборудвана с голямо задно антикрило и дифузьор, както и с намален клирънс.


BMW ще предложи M4 с над 500 к.с.


Самото M4 GTS разчита на мощност от 500 к.с., като максималният въртящ момент при него достига 600 Нм. Това и кара експертите да очакват, че новата „гражданска” версия на купето ще получи подобни технически характеристики. Това обаче ще стане едва през 2018 г., тъй като фейслифта на стандартното M4 е предвиден за края на 2017 г.

Снимки: PistonHeads

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook