Следващото поколение на BMW i8 със 750 “кончета”?
Публикувано от auto-press.net на 22 август 2016 | Преглеждания: 1500

Следващото поколение на BMW i8 със 750 “кончета”?

Въпреки че невероятно красивият и драматично изглеждащ спортен модел на баварците BMW i8 е не толкова отдавна на пазара, вече пълзят слухове за идващо негово второ поколение. И ако трябва да им се вярва, с колата ще се случат доста големи неща.

Като най-голямата промяна сред тях се сочи повишаването на мощностните показатели на модела, както и цялостната характеристика на силовото задвижване. Вместо сегашната хибридна схема с използване на 1,5-литров, бензинов, трицилиндров мотор, следващото поколение на яката баварка ще има напълно електрическо задвижване с обща мощност на силовия агрегат от 750 к.с.! Наистина доста драматична промяна от сегашните 362 “кончета”!

Новото поколение на i8 се очаква да излезе през 2022-а или 2023-а. За сметка на увеличението на мощноста се очаква намаление с 10% до 480 км на пробега с едно зареждане на акумулаторите на напълно електрическата версия спрямо хибридната. Пълното задвижване ще е стандартно за модела, заедно с управляемите четири колела и напредничава система за разпределение на въртящия момент поотделно за всяко колело.

Към това ще се добави активно окачване на автомобила, което непрекъснато ще сканира повърхноста на пътя и ще се нагласява съобразно получените данни. Така на практика ще се получи наистина “квантов скок” в развитието на този великолепен в дизайнерско, спортно и техническо отношение модел, който вече дефинира напълно нов сегмент в автомобилостроенето. Да се надяваме, че очакванията за новото поколение ще се изпълнят с реалност и че дори тя ще ги надмине...

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook