Флагманът на BMW все пак ще бъде с 2 врати
Публикувано от на 16 август 2016 | Преглеждания: 5404

BMW вади 8-Series, превръща 6-Series в спортна кола с двигател в средата на шасито

Проектът за създаване на голямо купе на BMW е влязъл в последния си стадий на реализация. Моделът, който ще се превърне в новия флагман на марката, е получил вътрешно заводски индекс - G14/G15, съобщава BMW Blog.


Флагманът на BMW все пак ще бъде с 2 врати


Кодът G14/G15 означава шасито, на което ще бъде изграден конкурентът на Mercedes-Benz S-Class Coupe. Сегашният флагман на баварците – 7-Series, използва обозначението G11/G12, което позволява създаването както на седани, така и на купе с 2 врати. А всъщност и двата модела ще разчитат на една и съща платформа – карбоновата CLAR, която е разработка на BMW и която дебютира при нова „седмица”.

Баварците вече са запазили всички възможни обозначения за бъдещото купе – от 825 до 850. В списъка е включено и названието M8, което означава, че ще се появи и спортна модификация на модела. За нея се предвижда 4,0-литров турбо V8 двигател, чиято мощност ще бъде в рамките на 650 к.с.

Според информациите появата на 8-Series ще прати в историята цяло семейство модели на BMW – сегашното 6-Series. То включва купе, кабриолет и „гран-купе”, които ще бъдат спрени от производство. Индексът 6-Series обаче ще продължи да се използва за нов спортен автомобил със средно разположение на двигателя, който ще се конкурира с автомобилите на Porsche.

Очакванията са новото купе на BMW да бъде представено в края на 2019 г. А продажбите му да стартират през 2020 г.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook