Mercedes увеличава дистанцията пред BMW
Публикувано от на 12 август 2016 | Преглеждания: 1723

В САЩ базираният в Мюнхен производител отстъпи второто място на Lexus

Mercedes увеличава дистанцията пред BMW
Новото поколение E-Class. Снимка: Mercedes-Benz

За първи път от 2005 година насам в луксозния сегмент се наблюдава сериозно раздвижване. Световен лидер за първите 7 месеца на годината е маркатаMercedes-Benz , която измести от челното място BMW, давайки сериозна заявка да приключи настоящата година като първенец по продажби, съобщава Automotive News.

Базираният в Щутгарт производител бе начело и в края на шестмесечието, като сега успява да увеличи своята преднина. Световните продажби на Mercedes-Benz нарастват с 12% през първите 7 месеца на 2016 година, достигайки 1,17 млн.

Ръст се наблюдава и при марката BMW - от 5,6%, който калкулира общо 1,14 млн. продажби през периода. Третата позиция в глобалната класация по продажби остава за Audi, която записва 1,1 млн. реализации и аналогичен ръст с този на BMW.

Основната заслуга за добрите резултати на Mercedes-Benz са новите модели на марката, които се радват на добър прием отстрана на клиентите. Сред тях са новите GLC и E Class, чиито продажби надминават тези на преките конкуренти. Моделната офанзива на BMW е насрочена за догодина, когато трябва да излезе новата 5-Series, както и нов компактен кросовър. А това предоставя по-добър шанс на Mercedes-Benz да приключи настоящата година като световен първенец в сегмента.

Mercedes-Benz успява да се позиционира като лидер и на пазара в САЩ. Продажбите на марката оттатък океана спадат с 1% през първите 7 месеца на годината, като достигат 191 300 екземпляра (без продажбите на модела Sprinter). Спадът при BMW обаче е по-сериозен - близо 8,5% до 179 213 продажби, което праща марката от Мюнхен на третото място, отстъпвайки "среброто" на Lexus.

"Само преди няколко месеца лидер в САЩ бе японската марка Lexus, следвана от BMW и Mercedes-Benz. Твърде рано е да прогнозираме как ще приключи годината, това е много динамичен пазар", коментират анализатори пред Automotive News.

Припомняме, че титлата "Най-добре продаван производител на премиум автомобили за 2015 година" попадна в BMW (1,905 млн. продажби). Второто място на глобалния пазар бе за Mercedes-Benz (1,872 млн. продажби), а на трето остана Audi (1,803 млн. продажби).

Статистиката за продажбите в Европа през първите 7 месеца на 2016 година все още не е разпространена.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook