Два пъти повече мощност за следващото BMW i8
Публикувано от на 11 август 2016 | Преглеждания: 1227

Новото поколение на купето ще е изцяло електрическо

Второто поколение на BMW i8 ще получи силов агрегат с мощност от 750 к.с. По този начин екологичното купе ще стане два пъти по-мощно от сегашната си версия. Това съобщава изданието Automobile, което се позовава на свои източници в баварския концерн.


Два пъти повече мощност за следващото BMW i8


В BMW смятат да се откажат от използването на сегашния 1,5-литров бензинов турбо мотор с 231 к.с. за сметка на изцяло електрическа задвижваща система. Тя ще се състои от 3 отделни силови агрегата и модернизиран комплект литиево-йонни батерии с повишен капацитет, които ще позволят на спортната кола да преминава повече от 500 км с едно зареждане.

Следващата генерация на i8 ще бъде оборудвана със система за задвижване 4х4 с разпределение на тягата между всяко отделно колело. Освен това за купето е предвидено активно окачване, което ще има функция за анализиране на пътното платно пред автомобила. По предварителни данни машината ще излезе на пазара през 2022 или 2023 г.

Сегашното поколение на модела е с хибридно задвижване. То включва 3-цилиндров двигател с вътрешно горене, електромотор със 131 к.с., блок литиево-йонни батерии и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Сумарната мощност на агрегатите е 362 к.с. Купето ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч.

Снимка: BMW

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook