BMW захапа несъществуващ модел на Tesla
Публикувано от на 09 август 2016 | Преглеждания: 1174

Новата рекламна война - BMW 330e срещу Tesla Model 3

 

 Поредният атрактивен рекламен клип на нов модел автомобил идва от Америка, където така наречената “сравнителна реклама” е напълно позволена и дава възможност на компаниите да противопоставят своя продукт с този на конкурентите. Клипът е дело на BMW, като хвърля ръкавица на несъществуващ модел на Tesla.

Въпросният електромобил на Tesla е Model 3, като именно неизвестната дата на пазарната му премиера е основен акцент в рекламата на BMW. Американската машина бе показана като прототип по-рано тази година и вече получи 400 000 предварителни поръчки, въпреки че заплатилите депозит от по 1000 долара не са изпробвали колата. Те дори не са наясно кога Model 3 ще бъде на пазара.

За разлика от Tesla Model 3 новото BMW 330e е напълно реален автомобил. Той не е напълно електрически, а представлява хибрид с бензинов двигател и батерии, които се зареждат в електрическата мрежа.

"Можете да платите депозит и да чакате, можете да впишете името си в списък и да чакате, можете да се наредите на опашка и да чакате. По-добре започнете да шофирате сега - новото BMW 330e с разход от само 3,3 л/100 км.", сочи рекламният текст.

Въпросната версия на BMW 3-Series представлява мощен, но икономичен плъг-ин хибрид. Той използва 2,0-литров бензинов двигател със 184 к.с., електромотор с 88 к.с., 8-степенна автоматична скоростна кутия и комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност на автомобила е 252 к.с. и 420 Нм въртящ момент.  

BMW 330e ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,1 секунди, а максималната му скорост е 225 км/ч. Само на електричество седанът може да измине до 40 км. Цената на машината започва от малко под 45 000 долара.

 



 

 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook