BMW направи хибриден джип за китайци
Публикувано от на 03 август 2016 | Преглеждания: 1198

В основата на кросовъра Zinoro H60 е удължената X1

Първите официални снимки на новия плъг-ин хибриден кросовър Zinoro H60 бяха разпространени от китайската компания Brilliance. Автомобилът е разработен с помощта на баварския производител BMW, като на първо време ще се предлага единствено на пазара в азиатската страна.


BMW направи хибриден джип за китайци


В основата на Zinoro H60 е платформата на удължената версия на BMW X1 Li, която също се произвежда и предлага единствено в Китай. Задвижването на модела е поверено на хибриден силов агрегат. В него основна роля играе 1,5-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра, развиващ 136 к.с., който е подпомаган от електрически двигател. Сумарната мощност на системата е 151 к.с.


BMW направи хибриден джип за китайци


Хибридът предлага ускорение от 0 до 100 кч/ч за 7,6 секунди, като в комбиниран цикъл на придвижване харчи едва 1,8 л/100 км, твърдят от компанията-производител. Само на електричество кросовърът може да измине до 60 км.


BMW направи хибриден джип за китайци


Продажбите на Zinoro H60 ще стартират до края на годината. Цените не са официално съобщени, но според китайската преса те ще бъдат в рамките на 30 000 щатски долара.

Снимки: Brilliance

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook