На лов с BMW X3 Hunter на Hartge.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 22 декември 2007 | Преглеждания: 667
SUV моделът на BMW X3 често е критикуван за лошите си off-road възможности. Вероятно именно за това немската тюнингова фирма Hartge се е заела да го модифицира и е успяла да направи от него истински off-road.

Доработката е наречена BMW X3 Hartge Hunter. Пътният просвет на автомобила е повишен до 23 см чрез по-дълги амортисьори и пружини. Джантите са проект на Hartge, а гумите са с размер 255/55 R18. Автомобилът е получил възможност за катерене на по-остри наклони като може да преодолява наклон при изкачване от 48 градуса. 

Променен е и двигателят, като мощността на дизеловия агрегат с обем 3.0 литра е повишена от 218 к.с. при стандартната версия до 253 к.с. при версията на Hartge Hunter. Това се е сторило недостатъчно на специалистите от немското тюнингово ателие и те предлагат още по-мощна версия на базата на 3.0sd при която мощността е достигнала 335 к.с. вместо стандартните 283 к.с. 

За да подсилят впечатлението за истински off-road, от Hartge са прибавили и други допълнения, каквито например са калъфите за седалки Sensatec, които могат да се перат. С версията Hunter на BMW X3, Hartge потвърждава възможностите си да доработва цялостно автомобила, а не само да повишава възможностите на двигателя.

Източник: automedia.bg

Последни теми
Facebook