BMW тества автоматизиран 3D скенер върху новата 5 Series
Публикувано от auto-press.net на 29 юли 2016 | Преглеждания: 1103

BMW 5 Series

BMW започна да “подгрява” за премиерата на новото поколение на петата си серия по доста интерес начин. Баварците използват замаскиран представител на новата генерация на модела, за да представят изцяло нова и изключително прецизна технология за 3D сканиране, която е въведена в завода на марката в Мюхен.

Новата сканираща система използва подвижни роботизирани рамене, които “изграждат” изключително точно (100 µm) изображение на сканираният обект. По този начин компанията е в състояние да регистрира отклонения от стандартите- още преди стартирането на серийното производство, които биха останали незабелязи при друг вид инспекция на завършения продукт.

Освен изключително прецизна, новата сканираща технология е и два пъти по-бърза в сравнение с актуалните си използвани еквиваленти. Това е постигнато благодарение на едновременното “обхождане” на превозното средство от две роботизирани рамена и съответно два регистриращи сензора.

Новата 3D технология се използва между двата основни стадия- проектирането и производството, и новото поколение на петата серия на BMW е първата кола на баварците, при която ще се използва

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook