Главният дизайнер на MINI напусна
Публикувано от на 13 юли 2016 | Преглеждания: 1964

Датчанинът Андерс Варминг е работил и върху основни модели на BMW

Главният дизайнер на MINI - Андерс Варминг, напусна поста си. Това съобщава изданието GT-Spirit, като се позовава на свои източници. От концерна BMW Group не коментираха новината.


Главният дизайнер на MINI напусна


Датчанинът работи в MINI от 2010 г., след като преди това отговаряше за екстериора на автомобилите на BMW. Под негово ръководство бе създаден дизайна на MINI Cooper с 5 врати, на новия Clubman, както и на второто поколение на Countryman, което ще бъде показано по-късно тази година.

Именно Варминг бе в основата на разработката на концептуалните модели Superleggera и Visison Next 100, които трябва да дадат представа как ще изглеждат автомобилите на британската марка за бъдеще. Затова и напускането на поста му е доста изненадващо. Все още няма информация къде ще продължи кариерата си дизайнерът, както и кой ще заеме неговото място.

Варминг е завършил колежи за автомобилен дизайн в Швеция и САЩ, като започва кариерата си в калифорнийското студио BMW DesignworksUSA през 1997 г. През периода 2003-2005 г. работи за Volkswagen, но после се завръща в BMW Group, където участва в разработката на 5- и 6-Series, на роудстъра Z4 и на кросовърите X1 и X3.

Снимка: BMW Group
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook