BMW обеща напълно автономен автомобил до 2021 година
Публикувано от auto-press.net на 02 юли 2016 | Преглеждания: 1574

BMW обеща напълно автономен автомобил до 2021 година

BMW Group, Intel и Mobileye обявиха плановете си за съвместна работа в областта на автомобилите с автономно управление, и обещаха, че такива серийни модели ще се появат на пазара до 2021 година.

Инициативата BMW iNEXT ще послужи като основа за развиването на автономните технологии на баварската марка, които ще бъдат използвани в серийните модели на марката за движение не само по високоскоростни пътища, но и в градска среда, като част от решения за споделено пътуване.

От BMW Group, Intel и Mobileye изразяват своята убеденост, че технологиите за автономно управление ще направят движението по-сигурно и по-лесно. Крайната цел на тяхната инициатива е създаването на решение, което ще позволи на водача не само да отдели ръцете си от волана, но и да достигне следващите две “нива”, а именно да отдели погледа (ниво 3) и цялото си внимание (ниво 4) от пътя. Достигането на петото ниво на автономното управление ще гарантира 100% автономност, при която в автомобила няма да има нужда водач.

Новата платформа на BMW Group, Intel и Mobileye, целта на която е решаването на възпросите по отношение на реализирането на нива от 3 до 5, ще бъде достояние на други автомобилни компании, както и на други индустрии.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook