BMW тества екзоскелети в производството си
Публикувано от auto-press.net на 28 юни 2016 | Преглеждания: 1399

BMW тества екзоскелети в производството си

В производствения комплекс на BMW в Спартанбърг, Южна Каролина, САЩ, са били проведени тестове на нова помощна система, която е в състояние да предложи на работниците сериозно облекчение в ежедневната им тежка физическа работа.

Новата технология, разработена от американската компания Ekso Bionics, представлява вторичен спомагателен скелет- екзоскелет, който подобно на раница, се облича от работника. Без допълнително захранване, системата е в състояние сериозно да облекчи натоварването на мускулната система на работника, като прави пренасяните обекти буквално безтегловни, като усещане за човека.

“Проведохме тестове с 30 наши служители и те наистина го харесаха”, коментира Франк Почиро, отговорник в завода на BMW в Спартанбърг. Той споделя също така, че компанията провежда изпитания с продукти на 2 американски компании и според него през следващите няколко години ще видим и екзоскелети с допълнително захранване. “Безопасността ке подобрява, има по-малко умора и удовлетворението от работата се повишава. Виждаме много потенциал ту”, допълва Почиро.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook