Полицията в САЩ избра BMW i3 пред Tesla
Публикувано от на 09 юни 2016 | Преглеждания: 1275

100 екземпляра от германския модел ще служат на властите в Лос Анджелис

Полицията в САЩ избра BMW i3 пред Tesla


Полицейското управление на Лос Анджелис обяви поръчка за 100 екземпляра от електрическия модел BMW i3, съобщава BMW USA.

BMW i3 бе сред автомобилите, които полицията в града тества през изминалите месеци. "Електрическото BMW надделя над останалите предложени автомобили с комбинацията си от ефективност, надеждност, маневреност и възможности за свързаност", е становището на полицейското управление.

Сред въпросните изпробвани автомобили бе и далеч по-бързата, но и над от два пъти по-скъпа Tesla Model S. Този автомобил обаче бе отхвърлен с мотивите, че е прекалено скъп и не разполага с интегриран генератор на електрически ток.


Полицията в САЩ избра BMW i3 пред Tesla


Не става ясно дали полицията в града е избрала да закупи напълно електрическото BMW i3 или версията REx, която има допълнителен бензинов двигател, служещ за зареждане на батериите.

Съобщава се обаче, че флотилията от електрическите BMW-та ще се използва за не спешни случаи. Казано иначе, предназначението на колите ще бъде да транспортират служителите на управлението в рамките на града. За преследвания и патрулиране ще се използват наличните бронирани бензинови автомобили.

Полицейските BMW i3 ще бъдат снабдени със специална технология, позволяваща на полицията да следи в реално време местонахождението на всеки един от автомобилите.

Още по темата:
Полицаите в САЩ минаха на хибриди
Полицията в САЩ не хареса Model S

 

 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook