Новата Toyota Supra ще се предлага в Европа
Публикувано от на 07 юни 2016 | Преглеждания: 1584

Японците регистрираха търговската марка за Стария континент

Toyota е регистрирала в съответното ведомство за интелектуална собственост на ЕС търговската марка Supra. В САЩ същото беше направено още преди 2 години, което показва, че новият спортен автомобил на японския производител ще се продава в цял свят под добре познатото име, съобщава Cartimes.


Новата Toyota Supra ще се предлага в Европа


Четвъртото поколение на Supra се произвеждаше до 2002 г., а петата генерация ще трябва да се появи догодина – цели 16 г. по-късно. Спортният автомобил е разработен съвместно с BMW, като баварците ще използват агрегатите на машината, за да построят свой собствен модел – Z5, който ще е идеологически приемник на роудстъра Z4.

Към момента е известно, че и двата автомобила ще бъдат с размерите на Porsche 911. Новата Supra и бъдещото BMW Z5 ще получат шаси, разработено от баварския производител, но ще се задвижват от хибриден силов агрегат с технологии на Toyota.

Знае се вече, че производството на Toyota Supra и BMW Z5 ще бъде съсредоточено в завода на компанията Magna Steyr в Австрия. Общият тираж на двата модела годишно ще бъде около 60 000 бройки.

Снимка: Toyota
 

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook