Magna ще прави съвместния спортен модел на BMW и Toyota в Австрия
Публикувано от auto-press.net на 17 май 2016 | Преглеждания: 1936

Magna ще прави съвместния спортен модел на BMW и Toyota в Австрия

Производството на двата нови спортни модела на BMW и Toyota, разработени съвместно от автопроизводителите, ще става в Австрия от предприятията на компанията Magna. Става дума за наследника на родстъра BMW Z4, който навярно ще се казва Z5, както и за възроденото купе Toyota Supra. Първа на конвейера ще се качи баварката, а след няколко месеца към нея ще се присъедини и машината с дръпнатите очи. Това се предполага да стане през 2018-а година.

Моделите разделят обща платформа и доста технологий. Независимо от това дизайнът им ще е много различен, различни, естествено, ще са и моторните им гами. От Magna предполагат, че сумарният годишен обем на прозводството на двата модела ще е около 60 000 броя. Работата по първите прототипи на съвместния модел тръгнаха през 2014-а и още тогава намеренията им за пускане в продажба бяха за 2017-а година. Първите шпионски фотографии от тестовете на съвместния модел на BMW и Toyota се появиха в интернет през януари тази година.

Сътрудничеството на двата производителя по този проект, обаче е от по-отдавна - тръгна през 2013-а година. Тогава двете компании подписаха съглашение, съгласно което стартираха съвместна работа върху развитието на силов агрегат на базата на горивни елементи, над архитектурата за бъдещ спортен средноразмерен автомобил, за развитието на нови леки композитни материали и нов вид акумулатори.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook