Търсенето на екологичните BMW-та пада
Публикувано от на 19 април 2016 | Преглеждания: 2003

Спадът за първото тримесечие възлиза на 23%

Търсенето на екологичните BMW-та пада
Снимка: BMW

BMW съобщи за трети пореден месец на спад при продажбите на моделите от новата екологична серия BMW i, който калкулира с 23% по-малко продажби през първото тримесечие на тази година спрямо аналогичния период на миналата.

Общите глобални продажби на моделите i3 и i8 за месец март възлизат на 2225 екземпляра, а резултатът за трите месеца е 5128 автомобила, или с 23% по-малко.

В тези цифри не са включени резултатите на другите автомобили BMW с електрическо задвижване - X5 xDrive40e, 330e, 225xe и 740e, тъй като те не са част от гамата на BMW i.

В компанията се надяват да обърнат тенденцията с пускането на обновеното BMW i3. Неговата премиера трябва да се състои през есента в Париж, като се очаква моделът да предложи освежен дизайн, допълнителни технологии и увеличен пробег с едно зареждане на батериите. В момента напълно електрическата версия на i3 има автономия от около 130 км, докато при новата версия тя ще достига близо 200 км.

Въпреки намаляващите продажби на BMW i, базираната в Мюнхен компания се радва на рекордни пазарни резултати. Постижението на BMW Group за първото тримесечие е 557 605 продажби, или ръст от 5,9 на сто.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook