Lexus си върна короната в САЩ
Публикувано от на 07 април 2016 | Преглеждания: 1364

Японската марка продаде повече коли от BMW и Mercedes-Benz през месец март

Най-добре продаваният автомобилен премиум бранд през месец март в САЩ е Lexus, съобщава Automotive News, цитирайки официалната статистика за пазара на нови автомобили.


Lexus си върна короната в САЩ
Снимка: Lexus

Резултатът на луксозното подразделение на Toyota е 30 198 реализации, което със само 165 автомобила над резултата на втората в класацията марка -  BMW. Третото място е за Mercedes-Benz с общо 28 164 продажби през месеца.

Любопитен факт е, че трите марки отбелязват спад при реализациите си през месец март. При Lexus той е с 2,8 на сто, при BMW - 12%, а при Mercedes-Benz - 5,9%.

Основата заслуга за лидерския резултат на японката марка е гамата й от SUV модели. Новият компактен кросовър NX отбелязва ръст от 25% спрямо февруари, а при флагманския LX увеличението достига цели 46%.

"Всъдеходите стават все по-добри и съответно привлекателни за клиентите. Те изразходват все по-малко гориво, стават все по-динамични, а пътното им поведение вече може да се мери с това на леките коли", заяви по повод увеличаващите се продажби на тези автомобили Кевин Тайнън, анализатор на Bloomberg Intelligence.

Другият голям германски премиум бранд Audi записва 18 392 продажби в САЩ през месец март, което представлява ръст от 7,5% спрямо февруари. Резултатът на Infiniti е 13 775 автомобила, или увеличение от 10 на сто.

Що се отнася до първото тримесечие на 2016 година, лидер по продажби в премиум сегмента в САЩ е Mercedes-Benz, следван от съответно Lexus и BMW.

В резултатите на BMW не са включени продажбите на Mini, а при Mercedes отсъстват реализациите на лекотоварните модели и на марката Smart, тъй като тези машини не се спрягат като луксозни.

Най-продаваната премиум марка в САЩ през 2015 година бе BMW. Второто място остана за Lexus, а третото - за Mercedes-Benz.

Припомняме, че японската марка бе лидер на този пазар в продължение на 11 години - до 2011 г., когато бе изпреварена от BMW.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook