Jaguar Land Rover готви конкурент на BMW X6?
Публикувано от auto-press.net на 29 март 2016 | Преглеждания: 1746

Jaguar Land Rover готви конкурент на BMW X6?

Това бешесъобщено в прес-релиз на компанията. Бъдещият купе-кросовър се обозначава като Evoque XL или Evoque Plus, което означава че ще бъде по-дълъг от сегашния модел с около 400 мм. Стартът на машината се предвижда за следващата година и тя ще заеме място в гамата на Range Rover между моделите Evoque и Range Rover Sport. Това е информация на авторитетното и най-старо английско издание Autocar, чийто дизайнери ни дават и тяхното виждане за това как ще изглежда колата.


Според вътрешна информация, основен донор за новия рейндж ще стане Jaguar F-Pace. От него ще бъдат взети модулната платформа iQ[Al], двигателите и доста други компоненти. По всяка вероятност няма да се размине и без хибриден и напълно електрически варианти на новия спортен модел.

Въпреки че по размери новият модел ще е по-скоро в класа на BMW X4 и Меrcedes GLC Coupe, по оборудване и ценово позициониране колата ще е конкурент на по-големия по габарит модел BMW X6. Дизайнерите на JLR намекват, че купе-кросовърът им ще е още по-голяма изненада от поднесената с модела Evoque.

Интересен момент е че производството на новия модел ще става в новия завод на британците в Словакия, а дебютът на колата се очаква още през тази година като концепт на автосалона в Париж през октомври. В момента проектът има вътрешно обозначение L560.

Купето ще е много леко, направено само от алуминий, силуетът ще е купеобразен, надвисванията ще са изключитено къси, особено отзад. Под капака ще видим дизелов или бензинов мотор с шест или осем цилиндъра с мощности около 500-е “коня”. Използването на турбочетворките за моента е под въпрос.

За основните пазари в Азия, Европа и Северна Америка се предвижда предлагане на хибриден вариант с комбинация от 3-литровия, шетцилиндров мотор V6, 340 к.с. и електромотор. Не е изключена и напълно електрическа версия.

Източник: auto-press.net
Последни теми
Facebook