BMW CS – конкурентът на Mercedes-Benz CLS и Porsche Panamera.
Публикувано от BMWPower-BG.net на 23 ноември 2007 | Преглеждания: 650
Появиха се информации, че BMW няма да изостане от модерната напоследък тенденция луксозните марки да разработват обемни купета с повече от традиционните две врати.

Новият модел на Баварската фирма ще бъде пряк конкурент на купетата с четири врати на Mercedes-Benz CLS и Porsche Panamera. 

Очакванията са този модел на BMW да се появи към 2009 г. и да има дизайн близък до показаната концепция CS на изложението в Шанхай през тази година. 

Най-вероятно новата кола ще постави началото на нова Серия-8 на BMW. Трябва да се каже обаче, че този модел ще има много малко общо със Серия-8, която беше произвеждана от 1990 до 1999 г. Едно от малкото общи неща е двигателят V12. Скоростната кутия ще бъде изцяло нова от типа dual-clutch (превключваща по две степени). 

Дизайнът е много изчистен, линиите на купето са агресивни, големите отвори за въздух говорят за изключителна динамика. Макар да се говори, че този автомобил ще се появи като модел на 2009 г. (т.е. е много възможно да го видим още към края на идната година), все още няма официална информация на BMW за датата на неговата поява, нито за техническите му данни.

Източник: automedia.bg
Последни теми
Facebook