BMW не иска обща суперкола с Lexus
Публикувано от на 23 октомври 2015 | Преглеждания: 1408

"Само през трупа ми", отсече мениджър на BMW

Слуховете за общ суперавтомобил на BMW и Lexus вървят от доста време, но сега високопоставен мениджър на базираната в Мюнхен компания ги отрече, предава Automobile Magazine.
BMW не иска обща суперкола с Lexus
Очакваше се автомобилът да бъде наследник на LFA. Снимка: Lexus

Пред изданието анонимният член на борда на директорите на BMW е бил категоричен, че подобна кола няма как да бъде създадена. "Само през трупа ми", е отсякъл той при въпроса за създаването на съвместна суперкола на BMW и Toyota / Lexus.

Двете компании обаче работят в тясно сътрудничество при създаването на екологични системи за задвижване, като също така обменят опит и различни компоненти. BMW и Toyota работят и върху общ спортен автомобил, който ще бъде идеологичен заместник на моделите Z4 и Supra.

Спекулации в различни медии сочат, че евентуалният бъдещ суперавтомобил на BMW може да използва карбоновия монокок на McLaren 650S. Тази възможност бе отречена от ръководителя на BMW M GmbH Франк ван Мил, който обаче не изнесе никакви подробности. Все пак се очаква за модела да бъде използван 4,0-литров V8 двигател с четири турбини (две класически и две електрически) и мощност от най-малко 750 к.с.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook