Nissan Maxima vs. BMW 3-Series
Публикувано от на 19 май 2015 | Преглеждания: 2011

Съревнование на писта (Видео)

Японската компания Nissan анонсира новото поколение Maxima като спортна кола с четири врати. И сега иска да докаже твърдението си, изправяйки модела срещу основните конкуренти - BMW 3-Series, Audi A4 и Acura TLX.

За целта японците не провеждат свой тест, а се доверяват на независимата компания AMCI Testing. Нейните специалисти подсигуряват измервателна техника, чрез която може да се проследи и сравни представянето на всеки от автомобилите в различни участъци от трасето.

Самата писта е дълга 2,8 километра и е осеяна със завои. Всеки от автомобилите стартира индивидуално, като се управлява от един и същи професионален пилот.


Изненадващо или не, Nissan Maxima поставя най-добро време. Тя финишира с почти една секунда пред BMW 328i, с 2,08 сек. пред Acura TLX V6 и с 2,71 сек. пред Audi A4 2,0T.

И четирите изпробвани коли имат сходни цени, но са доста различни като концепция. Maxima, например, има предно задвижване. При BMW задвижващите колела са задните, а при Audi - четирите. Разлики има и в мощността. При модела на Nissan тя достига 300 к.с., докато BMW 328i разчита на 245 к.с. Освен това Maxima е оборудвана с активно шаси, което допринася за по-стабилно поведение на пътя.

Видео: AMCI Testing

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook