BMW и Toyota се съюзяват и за малки коли
Публикувано от на 23 януари 2015 | Преглеждания: 2632

Двете компании може да създадат общ входен модел

BMW и Toyota се съюзяват и за малки коли
Концепцията Rocketman. Снимка: MINI

Най-големият производител на автомобили в света Toyota и най-добре продаваният в света премиум бранд BMW задълбочават съвместното си сътрудничество, пише Automobile Magazine.

Двете компании, които вече стартираха няколко общи проекта, ще обединят сили за създаването на компактен автомобил, който ще бъде входен в гамата им от модели.

Изданието уточнява, че дискусиите са все още на ранен етап, но твърди, че автомобилът на BMW разполага с почти завършен дизайн. Той ще бъде продаван под марката MINI, като ще напомня на кръстоска между модела Paceman и концепцията Rocketman. Размерите му ще бъдат по-малки от тези на настоящите модели на MINI.

Automobile Magazine разкрива дори подробности за дизайна на автомобила, който ще демонстрира трапецовидна радиаторна решетка, осветени във формата на флага на Великобритания задни светлини и уникален покрив с две надлъжни извивки.

Към момента не е ясно кога съвместните малки коли на BMW и Toyota ще бъдат завършени. Твърди се обаче, че моделът с емблемата на MINI ще струва около 15 000 долара.

Източник: Automedia
Последни теми
Facebook